Începând de astăzi este disponibilă o nouă versiune a aplicației GoTransylvania! Versiunea curentă a primit un design complet nou, iar conținutul a fost completat cu datele și fotografiile a mai multor locații. Aplicaţia trilingvă a primit şi noi funcţii şi este în prezent singurul ghid turistic inteligent care încearcă să acopere întreaga zonă Transilvania, iar conținutul și funcțiile acestuia vor fi extinse în continuu.
Scurt istoric GoTransylvania
Aplicaţia turistică GoTransylvania a fost lansată pentru prima dată în anul 2016 cu scopul de a avea o aplicațe care să acopere zona Transilvania şi care să oferă o platformă pentru promovarea turismului transilvănean, incluzând şi acele valori locale care nu primesc suficientă atenție.
În 2017 echipa GoTransylvania a fost primul participant din România care s-a alăturat programului Google Camera Loan și a capturat pentru prima dată filme de 360 de grade în Carpați ( despre Munţii Ceahlău, Piatra Singuratică, Vârfurile Suhard, Lacul Roşu şi Piatra Secuiului), care vor fi disponibile din această toamnă în Google Maps după o campanie internaţională. Echipa noastră doreşte şi prin aceste filme să promoveze aplicaţia GoTransylvania, minunile Transilvaniei și, bineînțeles, atracțiile și valorile din această regiune.
De asemenea, în 2017, GoTransylvania Regional Development SRL (LFT) și Lynx Solutions IT, împreună cu portalul Transindex au derulat campania Cele şapte minuni ale Transilvaniei, iar în urma succesului deosebit a acestui proiect, iniţiatorii campaniei au decis să dezvolte un nou site redactat în trei limbi (www.erdely7csodaja.ro) și să dezvolte o nouă aplicaţie.
În acest moment a pornit dezvoltarea versiuni noi a aplicaţiei GoTransylvania, cu elaborarea unui nou design și UX (User Experience), care să cuprindă un conținut îmbogăţit și accesorii suplimentare.
La începutul elaborării dezvoltării aplicaţiei am încheiat un acord de cooperare cu Consiliul Județean Mureş prin care autoritatea publică şi-a asumat să devină partener oficial şi să furnizeze date şi fotografii pentru conţinutul aplicaţiei și s-a angajat să promoveze aplicaţia pe plan naţional şi internațional.
Am încercat să găsim şi alţi parteneri şi astfel am reuşit să încheiem acorduri de parteneriat cu ADI Harghita, cu oraşele Gheorgheni, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc şi cu judeţul Cluj.
Prezentarea judeţelor Cluj, Harghita şi Covasna momentan nu este completă, dar echipa proiectului lucrează în continuu la extinderea conţinutului aplicaţiei. În perioada următoare iniţiatorii îşi doresc să încheie parteneriate cu toate judeţele din Transilvania pentru a include în această aplicaţie toate obiectivele turistice din Transilvania care merită să fie cunoscute.
De asemenea intenționăm să creăm un forum pentru acele persoane şi instituții care doresc să se implice în promovarea turismului din Transilvania. Această aplicaţie nu doreşte să concureze cu aplicațiile mobil de la nivel local sau județean, ci mai degrabă să fie o interfață comună, care să promoveze aplicațiile care prezintă zone mai mici.
Despre aplicaţie:
GoTransylvania este în prezent o aplicație informativă în care utilizatorul găseşte pe pagina principală setările, butonul de panică, partenerii și informaţiile pe care le-am considerat cele mai importante.
În aplicație, utilizatorul poate să aleagă locurile și regiunile care îl interesează cu ajutorul funcţiilor „Locator” și „Selector de regiune”. În fiecare regiune și locaţie putem căuta informaţii în categoriile muzee, biserici, hoteluri, restaurante, atracții naturale, panorame, divertisment. Aceste informaţii sunt legate de o hartă complexă care ajută utilizatorul să localizeze obiectivele selectate.
În cazul în care cineva nu ştie cum să acceseze informaţiile dorite poate apela la butonul de panică şi alegând tipul activităților care îl interesează aplicaţia va lista acele obiective turistice care pot fi de interes pentru el.
Planuri de viitor:
În curând, aplicația va fi completată cu un calendar interactiv de evenimente care va fi editabilă şi de către utilizatori. Cu ajutorul calendarului utilizatorii pot să trimită feedback despre evenimentele la care participă sau pot primi notificări atunci când în apropierea lor are loc un eveniment.
În viitor ne propunem să completăm aplicaţia cu trasee de bicicletă, cu trasee pentru drumeţii şi cu propuneri de tururi de vizitare a oraşelor.
Pentru următorii ani ne dorim să dezvoltăm o aplicaţie mobil care este capabilă să planifice o excursie de mai multe zile cu bicicleta, cu autoturismul sau oferind program pentru drumeţii.
Aplicaţia GoTranszlvania este disponibilă în ambele magazine de aplicaţii de mobil.