Șoferul unui BMW parcat pe trecerea de pietoni și care s-a ales cu mașina ridicată a cerut Primăriei Cluj-Napoca să fie anulată amenda.
”Cererea: Buna ziua! Va aduc la cunoastinta ca in data de 05.08.2018, orele 1:30, mi-a fost ridicat autoturismul de pe strada Octavian Goga nr.1, zona hotelului Napoca. Mentionez ca aceasta actiune s-a intamplat pe durata festivalului Untold. Intrucat nu au existat locuri de parcare amenajate pentru zecile de mii de participanti la festival, am parcat la fel ca toata lumea, unde am gasit loc liber. Intrucat consider aceasta operatiune abuziva, deoarece in oricare alta zi a saptamanii nu as fi parcat in acel loc (se poate verifica si istoricul amenzilor primite), iar aceasta s-a petrecut cat timp eram in cadrul festivalului, la orele bine alese de catre angajatii RADP, solicit anularea dispozitiei de ridicare seria DR nr 2324 in valoare de 550 lei!!! De asemenea, am primit si penalitati de intarziere pentru nerecuperarea autovehiculului in 24h de la ridicare, pe care l-am considerat furat pana am fost instiintat telefonic de catre RADP. Autoturismul a fost transportat tocmai in Someseni, iar termenii si conditiile privind dispozitia de ridicare nu aveam de unde sa le cunosc, nefiind pus in asemenea situatie ciudata niciodata. Va rog sa luati in considerare solicitarea mea, deoarece am facut una si la recuperarea auto (Calea Someseni nr.2), dar nu am nicio garantie ca aceasta va ajunge acolo unde trebuie pentru ca nu am primit un numar de inregistrare. Atasez documentatia necesara sustinerii sesizarii formulate mai sus. Cu respect, Cristian Pop”.
”Raspunsul: Referitor la sesizarea dvs. online înregistrată cu nr. 377253/08.08.2018, prin aplicația My Cluj, vă comunicăm următoarele: În data de 05.08.2018 ați staționat voluntar neregulamentar cu autovehiculul marca BMW, cu nr. de înmatriculare CJ 02 LOW, pe str. Octavian Goga, în dreptul imobilului cu nr. 1, parțial pe carosabil, parțial pe trotuar, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, blocând accesul și vizibilitatea pietonilor, motiv pentru care măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculului a fost pe deplin justificată. Vă amintim faptul că respectarea prevederilor legale referitoare la circulația pe drumurile publice este o obligație continuă a conducătorilor auto, cu atât mai mult în timpul Festivalului UNTOLD, când municipiul Cluj-Napoca cunoaște o aglomerare accentuată. Conform art. 31 alin. 1 coroborat cu art. 32 alin. 1 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, ”Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.”; ”Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.” Cu stimă,”, conform My Cluj.