joi, ianuarie 16, 2025

Reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale la ISJ Cluj.

- Advertisement -spot_img
Must Read

Joi, 25.01.2018, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a fost gazda unei întâlniri regionale între conducerea Ministerului Educației Naționale și 10 inspectori generali din județele transilvănene. S-au discutat la Cluj, în linia întâlnirile regionale organizate de MEN în țară, numeroase aspecte curente ale sistemului de învățământ românesc – planurile cadru aflate în dezbatere publică, resursele educaționale deschise, finanțarea unităților de învățământ, metodologia de înscriere în învățământul primar ș.a.

 

Ministerul Educației Naționale a fost prezent ieri la Cluj într-o delegație mixtă, constituită pentru a viza mai multe domenii ale managementului în învățământ: Direcția Juridic – director general Crina Ciobanu , Direcția Management strategic și politici publice – director general Valentin Popescu –, Direcția generală Educație timpurie, învățământ primar și gimnazial – director general, Tania Mihaela Irimia – Editura Didactică și Pedagogică – director general Maria Nistor –, Institutul de Știinte ale Educației – director general Ciprian Fartușnic – , Inspecții Școlare și evaluare – director Marinela Nicoleta Dinu –, consilier de secretar de stat, Laura Gunesch; consilier ministru, Raluca Andrada Simu; consilier ministru, Răducu Popescu.

Numeroși directori ai unităților de învățământ, cadre didactice precum și reprezentanți ai părinților, ai elevilor și ai sindicatelor din județul Cluj au participat la dezbaterea cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, arătând importanța unor asemenea întâlniri pentru stabilirea adevăratelor teme de interes pentru sistemul de învățământ. Astfel, în linia dezbaterilor generale, subliniem câteva aspecte care, prin recurență, s-au impus ca esențiale: construirea planurilor cadru pentru învățământul liceal privilegiind continuitatea de conținut și metodă între gimnaziu și liceu; salutul asigurării celui mai mare buget al educației în 2018 în consonanță cu nevoile și proiectele acesteia; nevoia asigurării unui consens politic pentru o nouă Lege a educației; continuarea sistemului de resurse educaționale deschise și asigurarea unei rețele naționale de profesioniști pe fiecare disciplină. În acest context, cadrele didactice au fost invitate să elaboreze individual/ în echipe manualele pentru anul școlar 2018-2019, pentru clasele I, a II-a, a VI-a, precum și loturile încă neofertate la clasele a III-a, a IV-a și a V-a. Manuscrisele se pot depune la MEN până în data de 17 martie, urmând a fi evaluate de către experții cooptați de către Centrul Național de Evaluare și Examinare. Manuscrisele declarate admise vor fi elaborate sub egida Editurii Didactice și Pedagogice.

Proiectul Managementul școlarității este o altă noutate pe care Ministerul Educației Naționale intenționează să o promoveze, în contextul unui set mai larg de măsuri ce vizează creșterea performanței școlare, debirocratizarea activităților, dar și înregistrarea electronică a absențelor și a notelor, în așa fel încât să fie asigurată confidențialitatea rezultatelor școlare.

Întâlnirea de lucru a inspectorilor școlari generali cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, continuă mâine, 26.01.2018, cu o sesiune de concluzii.

Vă reamintim că vineri, 26.01.2018, la ora 11, are loc Conferința de lansare a Olimpiadei Internaționale de Matematică 2018, în sala de conferințe a Cluj-Arena.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Avram Gal, Președintele PSD Câmpia Turzii – vizită de lucru în Statele Unite ale Americii

AVRAM GAL, Președinte PSD Câmpia Turzii: În zilele următoare, mă voi deplasa în Statele Unite pentru a participa la...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -