Infrastructura rutieră, cea a sistemului judiciar și a domeniului sănătății au fost principalele subiecte abordate la întrevederea pe care viceprim-ministrul Marcel Ciolacu a avut-o cu o delegație a Băncii Mondiale.
Vicepremierul Ciolacu a subliniat interesul și deschiderea Guvernului României de a lucra cu Banca Mondială, precum și buna colaborare dintre cele două instituții.
De asemenea, Marcel Ciolacu a arătat că prioritatea Guvernului o reprezintă investițiile, context în care a amintit că Executivul și-a propus în 2018 o creștere a acestora cu 20 % față de anul 2017.
Totodată, oficialul român a declarat că, din punct de vedere al interesului public, investițiile în infrastructura rutieră sunt de maximă importanță.
„Intenționăm să aducem modificări legislației achizițiilor publice, astfel încât proiectele de infrastructură rutieră să poată fi implementate mai repede, mai ușor, iar România să se poată dezvolta în acest domeniu în același ritm cu țările din regiune”, a declarat vicepremierul Ciolacu.
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, prezent la întâlnire, a afirmat că în cadrul ministerului este în curs de realizare Unitatea de Management a Proiectului pentru construcția autostrăzii Ploiești-Brașov, model care, dacă va avea rezultatele scontate, va fi extins.
Un alt subiect discutat a fost colaborarea Băncii Mondiale cu Ministerul Justiției pe proiectele care se focalizează pe facilitarea accesului la justiție, construirea Cartierului Justiției fiind unul extrem de generos în acest sens, atât prin dimensiunea financiară pe care o presupune, cât și prin scopul pe care și-l propune, acela de a reuni toate instituțiile judiciare din București într-un singur areal.
La rândul său, vicepreședintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, a subliniat colaborarea foarte bună pe proiectele din domeniile sănătății și justiției.
Alte subiecte discutate au vizat domeniul educației, cu referire la implementarea învățământului dual și coordonarea dintre învățământ și piața muncii, dar și promovarea proiectului de Lege privind parteneriatul public-privat.
La întâlnire au mai participat ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, secretarul de stat Florin Vodiță și consilierul de stat, Dana Mocanu.