vineri, ianuarie 10, 2025

ZIUA INTERNETULUI – SĂ FIM RECUNOSCĂTORI PENTRU BENEFICII, DAR SĂ NU UITĂM DE SIGURANŢĂ!

- Advertisement -spot_img
Must Read

Ziua când internetul a apărut pentru prima dată este 29 octombrie 1969. În amintirea acelei zile, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Internetului, domeniu care domină vieţile noastre în acest secol al vitezei – element indispensabil pentru afaceri, mass-media sau chiar viaţa personală. România a intrat în această eră în 1993, când domeniul „.ro” era pentru prima dată alocat unui computer din Institutul pentru Cercetări în Informatică (conform adevarul.ro) .

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), aproape 70% dintre persoanele cu vârste între 16 şi 74 de ani din România, echivalentul a 10,6 milioane de utilizatori, au folosit internetul, în 2016, în creştere 1,2 puncte procentuale faţă de anul anterior, în timp ce 65% dintre gospodăriile din ţară au avut acces la reţeaua de internet de acasă.

Accesul simplu şi ieftin la Internet are incontestabile avantaje, dar şi consecinţe negative: nimeni nu poate garanta corectitudinea utilizatorilor, a intenţiilor lor, a postărilor etc.. Există multiple programe dăunătoare, care încep cu spionarea (invizibilă) a activităţii unui utilizator şi se termină cu furtul din contul bancar al persoanelor care nu se pricep cum să se apere. Până acolo însă, există pericole pentru copiii şi tinerii care-l folosesc nechibzuit, de la probleme de sănătate sau de socializare, până la cele privind siguranţa personală.

 

TE PREOCUPĂ SIGURANŢA TA ÎN LUMEA REALĂ MAI MULT DECÂT ÎN MEDIUL ONLINE? E TIMPUL SĂ SCHIMBI ASTA!

 

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează diverse activităţi cu scopul de a promova utilizarea internetului într-un mod sigur, mai ales de către copii şi adolescenţi.  Acest subiect important şi totuşi insuficient cunoscut este abordat  în special în cadrul unor întâlniri cu elevii.

          Discuţiile sunt uneori completate de clipuri video care să completeze informaţiile. Concret, suntem invitaţi să răspundem cu toţii la câteva întrebări. În viaţa de fiecare zi,

  • spui numele tău oricui pe stradă, unei persoane necunoscute?
  • dacă cineva necunoscut te abordează, stai de vorbă cu el? îi spui cum te cheamă, la ce şcoală mergi, unde stai, ce îţi place să faci?
  • îţi place să se uite oricine la toate fotografiile tale? ţi-ar plăcea ca un străin să ia acasă unele din fotografiile tale?
  • laşi uşa casei deschisă pentru oricine?

NU FACEM ASTA ÎN LUMEA REALĂ! DE CE NE COMPORTĂM DIFERIT ÎN SPAŢIUL ONLINE? Să ne gândim mai bine la acţiunile noastre pe internet, la socializare, la „deschiderea” noastră uneori prea mare spre o lume necunoscută multora dintre noi. Să folosim avantajele lumii online, ale socializării online, învăţând să rămânem în siguranţă!  

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Un alt accident grav a avut loc vineri pe centura Vâlcele-Apahida. O șoferiță de 20 de ani a intrat în parapet

❗️Nou accident azi pe centura Vâlcele-Apahida❗️Un nou accident a avut loc azi pe centura Vâlcele-Apahida, în care o femeie...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -