Activitatea sportivă din Câmpia Turzii a avut mult de suferit în ultimii ani, iar astăzi ne este greu să răspundem la întrebarea dacă se mai face sau nu se mai face sport la Câmpia Turzii. În aceste condiţii vitrege, speranţa vine de la cei care sunt cu adevărat pasionaţi de sport, care se gândesc la copii, la sănătatea şi viitorul lor.
Este şi cazul lui Octavian Cosmin Oltean care a pus bazele unui club de rugby, Leii Câmpia Turzii! Despre cum a luat naştere acest club dar şi despre palnurile de viitor aflaţi în cele ce urmează:
Reporter: Cum a luat naştere clubul de rugby Leii?
Cosmin Oltean: Ca fost jucător mi-am dorit să rămân în fenomen. Și am vrut să aduc experiența mea aici la Câmpia Turzii. Afară, unde am jucat, rugby-ul era văzut mai mult ca un mod de viață.
R: De ce Leii?
C.O: M-am gândit la un nume cu rezonanță, cu personalitate, leii trăiesc într-un grup, într-o familie. Singuri nu reușesc să supraviețuiască. Așa și în rugby, nu poți fi individualist, trebuie să joci pentru echipă.
R: În condiţiile în care sportul local a avut şi continuă să aibă de suferit, fiind lipsit de susţinerea necesară, cred ca e nevoie de curaj şi multă pasiune pentru începerea acestei activităţi!
C.O: Nimic nu este ușor în viață, dar rugbyul m-a învățat ceva, ai câștigat continuă ai pierdut continuă, nu abandona orice s-ar întâmpla! Rugby-ul are niște principii solide, cu respect, integritate, solidaritate, altfel nu reușești. Având în vedere că se joacă în 15 persoane pe teren, trebuie sa respecți niște reguli altfel nu reușești.
R: Spre ce categorii de vârstă vă îndreptaţi atenţia?
C.O: Mă îndrept spre toate categoriile, sper să reușesc dar ştiu că va fi greu. La U 14 rugby în 15 sunt complet, la fete rugby în 7 la junioare pe anul viitor sper să mai aduc ceva fete să avem și rezerve, la U 8 şi U 10 pentru moment suntem ok ca număr de copii. Suntem deficitari la U 12 având un număr mic de copii dar sper să mai vină copii la teren și să completăm.
R:Care sunt obiectivele pe termen mediu şi lung?
C.O: Eu aș vrea sa îi duc cât mai departe, dacă vor rămâne în formula asta la juniori, dar dacă voi avea un deficit de jucători o să-i transfer la Rugby Club Junior cu care am o relație foarte strânsă, pot să zic un parteneriat. Deci acești copii vor avea şansa să își continue cariera de jucători.
R:Ce perspectivă credeţi ca are rugby-ul în zona noastră?
C.O: Grea întrebare! Depinde de mulți factori viitorul rugbyului, dar sunt exemple care având o mentalitate sănătoasă au reușit. Exemplul Alba Iulia, acum 3 ani nimeni nu îi dădea nici o șansă dar a demonstrat că se poate, cu toate problemele pe care le-au întâmpinat, financiare, pandemice. Au rezistat pentru că şi-au dorit, au reușit. Nu se știe, la noi ar fi un vis frumos dacă s-ar realiza, dar nimic nu este imposibil.
R:Veţi înscrie echipele în campionat?
C.O: Da, normal. O să jucăm momentan numai amicale, primul amical îl vom desfăşura la Sighișoara pe 26 martie. La vară vrem să participăm la campionatul național care are de obicei 4 etape și la toamnă ne înscriem în campionatul de juniori și de mini rugby din Transilvania.
R: Unde şi când se desfăşoară antrenamentele şi cum pot lua legatura cu dumneavoastră cei care doresc să se înscrie?
C.O: Antrenamentele le desfăşurăm la Broscuţa, luni și vineri începând cu orele 17 și marți de la ora 16 la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii. Mă pot contacta la 0770608904. Hai la grămadă!